Guia per afrontar l’aïllament durant l’estat d’alarma

Joves Socialites del País Valencià (JSPV) hem elaborat una xicoteta guia amb recomanacions per a fer front a aquest periode de quarantena i confinament social com a conseqüència de la crisis sanitària pel COVID-19 que estem patint arreu del món.

Es tracta d’un document descarregable que arreplega algunes de les idees més rellevants que des de la ciència psicològica es recomanen per afrontar el malestar emocional, l’ansietat o els sentiments d’angoixa i incertessa que es poden desenvolupar amb el pas de les setmanes durant l’estat d’alarma.

Evitar la sobreinformació, normalitzar el malestar o marcar-se rutines i un ventall d’activitats per a invertir el nostre temps a casa, són algunes de les claus que poden servir per a suportar millor les mesures d’aïllament social que cal respectar per a guanyar-li la batalla al coronavirus.

Finalment, prendre consciència de l’excepcionalitat d’aquesta situació i la seua temporalitat, així com les mostres de solidaridat i les oportunitats d’aquest nou temps, esdevenent molt importants a l’hora de superar-ho d’una manera més adaptativa i positiva.