Fran López (JSPV): “Som europeistes perquè som socialistes”.

  • Joves Socialistes reivindiquen una Unió Europea “social, federal i solidària” amb el lema #YoungSocialists4Europe
  • Aborden a Biar els reptes de la socialdemocracia europea “enfront de l’escepticisme populista i el neoliberalisme radical”

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha volgut abordar aquest cap de setmana, al municipi alacantí de Biar, els reptes de la socialdemocracia europea amb la mirada posada en el 26 de maig de 2019, data en la qual tindrà lloc les pròximes eleccions al Parlament Europeu, amb unes jornades que han estat marcades amb el lema #YoungSocialists4Europe.

Segons ha explicat el Secretari General de Joves Socialistes, Fran López, en aquesta “Escola d’Europa” l’organització juvenil ha pretès “reflexionar, debatre i plantejar propostes ambicioses” amb tal de, sobretot, “construir un projecte europeista atractiu i il·lusionant” per a la joventut. En aquest sentit, López ha subratllat la importància de defensar una Europa “social, federal i solidària” davant “l’escepticisme populista i el neoliberalisme radical” que “s’estan carregant a colp de austericidi i xenofòbia l’esperit fundador de la unió”.

Així mateix, l’alcalde de Rafelbunyol ha destacat “les enormes oportunitats” que la Unió Europea ofereix als joves, “no solament a través del programa Erasmus o la Garantia Juvenil, tots dos conquestes socialdemòcrates”, sinó també inversions europees que es tradueixen en projectes municipals i autonòmics que “milloren la vida de la gent”, ha dit. En aquest sentit, Fran López ha subratllat el compromís de Joves Socialistes en “acostar Europa a les i els joves valencians, així com el projecte socialdemòcrata, l’únic que la pot fer avançar en igualtat, llibertat i solidaritat”.

En les jornades han participat el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, Antonio Bar, així com els eurodiputats socialistes Inmaculada Rodríguez Piñero i Enrique Guerrero, aquest últim vicepresident del grup S&D, a més del delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, i el responsable de la delegació del PES València, Carles Arques.