Joves Socialistes aborda amb el PSPV el debat socialdemòcrata europeu.

  • Participen en la constitució del City Group PES dels socialistes valencians
  • Reivindiquen una Europa “social, solidària i multicultural” davant l’amenaça de l’extrema dreta euroescèptica 

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha participat aquest dissabte en la constitució del City Group PES del PSPV-PSOE, un grup de “debat, activisme i reflexió” sobre el projecte europeu per a plantejar “alternatives socialdemòcrates” davant l’amenaça de l’extrema dreta euroescèptica i les polítiques d’austeritat i retallades dels últims anys.

Per al Secretari General de Joves Socialistes, Fran López, la crisi de la socialdemocràcia europea “solament pot abordar-se des d’una visió global i europeista, assumint els errors comesos i recuperant un relat atractiu per a les generacions més joves”. En aquest sentit, López ha posat en valor el paper dels partits socialdemòcrates de finals del segle XX, ja que van ser “protagonistes de la creació de l’Europa del Benestar, drets i llibertats que milions de joves espanyols anhelaven conquistar”, ha recordat.

D’altra banda, el líder de Joves Socialistes ha defensat també els projectes europeus com la Garantia Juvenil o el programa Erasmus, “propostes socialdemòcrates que milions de joves gaudeixen arreu d’Europa” però que, en la seua opinió, “han de seguir reforçant-se i ampliant per a aconseguir una major integració i cohesió europea”. De la mateixa manera, l’alcalde de Rafelbunyol ha subratllat les oportunitats que els fons europeus ofereixen per al municipalisme valencià, a més de finançar objectius estratègics per a l’Economia com és el Corredor Mediterrani, la política agrària o industrial.

En la presentació han participat la Secretària d’Europa de Joves Socialistes, Arantxa de Huertas, així com l’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero, el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, el diputat provincial valencià d’assumptes europeus, Bartolomé Nofuentes, i el coordinador del City Group València, Carles Arques.