Joves Socialistes defensa el pacte valencià contra la violència masclista.

  • Aposten per la coeducació infantil per a prevenir la desigualtat de gènere
  • Alerten de l’augment d’actituds masclistes en joves i adolescents

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) eixirà al carrer aquest dissabte 25N amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, per a mostrar el seu rebuig a aquesta xacra social que ja s’ha cobrat la vida de 45 dones i 8 menors en el que portem d’any, i per a demanar el “compliment efectiu” per part de tota la societat del pacte valencià contra la violència de gènere.

Joves Socialistes ha fet una crida a implementar “des de la més tendra infància” plans de coeducació als centres escolars de la Comunitat Valenciana, per ser “la millor forma de prevenir les actituds masclistes i discriminatòries, que estan a la base de la violència masclista”, han explicat. En aquest sentit, l’organització juvenil advoca perquè “el conjunt de pobles i ciutats valencianes s’acullen a aquest pacte i ho facen complir als seus municipis”.

D’altra banda, des de Joves Socialistes alerten de l’últim Baròmetre 2017 del Projecte Scopio, elaborat pel Centre Regna Sofia sobre Adolescència i Joventut, el qual conclou que el 27,4% dels joves d’entre 15 i 29 anys creu que la violència masclista és “una conducta normal” al si d’una parella. “Una realitat que ens obliga a tots i a totes a posar mesures urgents per a eliminar aquest tipus d’actituds masclistes”, han subratllat.

Finalment, Joves Socialistes demanen “més celeritat i recursos” per a “convertir en fets” les més de 200 mesures que inclou el Pacte d’Estat contra la Violència Masclista. Un pacte “de mínims” per als joves socialistes “però necessari”, que encara no compta amb la signatura del Govern de Mariano Rajoy que, denuncien, “ha retallat any rere any el pressupost estatal en la lluita contra la desigualtat de gènere”.