Joves Socialistes participa a Albània en el IUSY World Festival 2017.

  • L’esdeveniment reuneix a Jalë a joves socialistes procedents de més de 100 països del món
  • L’objectiu de la trobada és “l’agermanament internacionalista a través del socialisme democràtic”

La Unió Internacional de Joves Socialistes (en anglès: International Union of Socialist Youth, IUSY) va celebrar la passada setmana a Jalë (Albània) una nova edició del IUSY World Festival, esdeveniment que reuneix a milers de joves socialistes d’arreu el món, amb l’objectiu de ser “punt de trobada per a líders polítics juvenils i experts en política, per a posar en comú punts de vista progressistes per a afrontar el futur”.

Una delegació de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) no va voler perdre’s aquesta cita que combina política, debat i diversió, des d’una perspectiva internacionalista. En un moment històric per a la IUSY, en el qual l’organització juvenil compleix 110 anys d’història, el lema escollit “No veiem fronteres”, ha destacat la unitat de l’activisme en la lluita comuna per la solidaritat.

En l’edició 2017, la crisi dels refugiats a Europa, la lluita contra el canvi climàtic o el nou paper de la dona al món, han sigut alguns dels temes protagonistes dels debats i conferències que han tingut lloc, en els quals Joves Socialistes ha pogut participar i aportar idees al costat de joves de diferents nacionalitats i cultures, així com explicar la situació sociopolítica d’Espanya i de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, l’escenari principal del IUSY World Festival 2017 va retre homenatge a la socialista Carme Chacón, a qui van recordar com “una gran socialista el compromís de la qual sempre va estar amb l’internacionalisme, la pau i la Democràcia”.