Joves Socialistes condemna la incitació a l’odi del grup ultra HazteOir a València.

  • L’associació ultracatòlica promou la transfòbia en un autobús de campanya pels carrers de València
  • Recorden les manifestacions del PP al costat de HazteOir contra les conquestes socials de Zapatero

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha condemnat la campanya transfòbica que està realitzant aquests dies l’associació ultracatòlica HazteOir, amb missatges com “Els xiquets tenen penis. Les xiquetes tenen vulva. Que no t’enganyen” o “Si naixes home, eres home. Si naixes dona, seguiràs sent-ho”, i que estan circulant en un autobús per les principals ciutats espanyoles.

El Secretari General de Joves Socialistes i diputat autonòmic, José Muñoz, ha manifestat el “profund rebuig de tota la societat valenciana, plural i diversa, davant aquestes mostres d’odi i d’intolerància cap a milers de persones”. En aquest sentit, Muñoz ha reivindicat “el dret de totes les persones a ser lliures i iguals, sense dogmes ni prejudicis de cap tipus”, enfront del delicte penal per fomentar l’odi i discriminació de les persones trans.

D’altra banda, Muñoz ha lamentat “el silenci del Partit Popular” davant l’arribada de l’autobús transfòbic a la ciutat de València, mentre “no fa tant que es manifestaven al costat de HazteOir contra l’ampliació de drets del col·lectiu LGTBI impulsada pels Governs de José Luis Rodríguez Zapatero“, ha recordat el jove socialista.

Finalment, des de Joves Socialistes han animat a la joventut valenciana a “baixar-se de l’autobús de l’odi i pujar al de la igualtat i la diversitat”, així com sumar-se al rebuig aquest tipus de missatges que “solament volen fomentar l’odi cap al col·lectiu LGTBI en el seu conjunt i, en aquest cas, a les persones transgènere”.