Joves Socialistes crida a “rebel·lar-se” contra la privatització de la universitat que planteja Wert.

  • Universitats, professorat i estudiants rebutgen la política educativa del ministre Wert i no aplicaran el seu decret
  • Acusen al PP de “desmantellar” l’ensenyament públic i voler “privatitzar” el seu accés

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha denunciat hui que el nou sistema universitari que pretén implantar el Govern de Mariano Rajoy, conegut com “3 + 2”, suposa “una altra punyalada” a la ja castigada universitat pública. A més a més, els i les joves socialistes asseguren que aquest sistema suposarà una major devaluació de la qualitat educativa, en passar els graus de 4 a 3 anys i ser necessari un màster complementari, econòmicament fóra de l’abast de la majoria de famílies treballadores.

Segons ha explicat el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, aquest canvi “innecessari i a corre-cuita”, restringirà l’accés a la universitat a milers de joves que hui estan sent “expulsats” per no poder fer front a la pujada de taxes, incapaços d’assumir un nou encariment de les matrícules. D’altra banda, Muñoz ha mostrat la seua indignació per l’absència de debat sobre el nou sistema universitari, quan encara no s’ha fet una correcta avaluació del vigent.

Per a Muñoz, ha afegit, “és inacceptable l’atac constant que pateix el nostre sistema educatiu, imposat per un Govern que fa oïdes sordes a una comunitat educativa que clama reflexió i diàleg”, i denúncia, “ens trobem davant l’absoluta mercantilització de la universitat, amb una mesura que només afavoreix als centres privats i que dinamita la igualtat d’oportunitats”.

D’altra banda, el jove socialista ha assenyalat que les universitats públiques, “manquen de recursos per a afrontar un altre canvi de model, veuen minvada la seua qualitat i l’alumnat troba serioses dificultats per a desenvolupar la seua formació”. Per açò, des de Joves Socialistes exigeixen a la Generalitat que salde el deute amb les Universitats públiques valencianes, i destaquen el compromís de Ximo Puig d’impulsar un ‘pacte valencià per l’Educació’, a partir de maig del 2015.