José Muñoz (JSPV): “El canvi valencià també significa un canvi de cultura mediambiental”.

  • Reivindiquen el Dia de l’Arbre una política mediambiental “potent i transversal” amb un nou Consell socialista
  • Denuncien les retallades del PP en protecció del patrimoni natural valencià, prevenció i extinció d’incendis forestals

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va commemorar el passat 31 de gener el Dia de l’Arbre a la Comunitat Valenciana, amb el compromís de construir un país “més sostenible” i que siga “plenament respectuós amb el medi ambient”. Així ho ha manifestat el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, el qual a més, ha afirmat que “el canvi de govern en la Generalitat liderat pels socialistes, garantirà l’impuls de polítiques mediambientals potents i transversals en tots els sectors”.

Per a Muñoz, durant els últims anys “les retallades d’Alberto Fabra en matèria de prevenció d’incendis han sigut feroços i sense cap tipus de planificació”. Un fet que, segons Muñoz, ha agreujat les difícils tasques d’extinció que realitzen els cossos forestals, “deixant un panorama desolador amb 3.234 hectàrees de bosc reduïdes a cendres en només dos anys”, ha lamentat el jove socialista. És per açò que, per al líder de Joves Socialistes, “només un canvi de govern encapçalat per Ximo Puig, pot assegurar una nova etapa en matèria mediambiental per al País Valencià”.

D’altra banda, José Muñoz ha manifestat que “el Partit Popular no ha tingut cap contemplació a l’hora de retallar en un sector tan vital com és el medi ambient”. En aquest sentit, Muñoz ha destacat l’alternativa que suposa el Pla Valencià de Prevenció d’Incendis presentat pel PSPV-PSOE, precisament, per a lluitar “amb propostes i pressupost necessari” contra les flames que cada estiu amenacen el nostre patrimoni natural.

Finalment, des de Joves Socialistes creuen necessari un canvi de Govern de la Generalitat Valenciana que vinga seguit d’un “canvi de cultura mediambiental”, segons els joves socialistes, basat en “apostar per les energies netes, renovables i respectuoses amb el medi ambient, una economia verda, mobilitat i urbanisme sostenibles i municipis lliures de contaminació, integrats en l’Agenda 21”, entre altres.