Joves Socialistes demana ampliar el termini per a poder votar des de l’estranger el 2015.

• Denuncien la urgència per tancar el Cens Electoral d’Espanyols Residents en l’Estranger (CERA) i falta d’informació
• Milers de joves corren risc de perdre el dret a vot en les autonòmiques i municipals del 2015

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha exigit al Govern de Mariano Rajoy l’ampliació del termini per a la inscripció en el Cens Electoral d’Espanyols Residents en l’Estranger (CERA) que finalitza aquest dimecres, davant la falta d’informació de milers de valencians i valencianes, que corren el risc de perdre el seu dret a vot en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de maig del 2015.

El Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, ha denunciat amb indignació el que considera una vulneració d’un dret fonamental per part del Govern del Partit Popular, ja que “no s’estan complint les garanties democràtiques bàsiques” de milers de joves que s’han vist forçats a emigrar en els últims anys, víctimes de la precarietat laboral i la falta d’oportunitats per a tenir un projecte de vida digna al País Valencià.

D’altra banda, José Muñoz ha acusat al Govern de Rajoy d’estar actuant per “por” al que els joves exiliats puguen votar el 2015, per la qual cosa estaria reconeixent “el fracàs de les seues polítiques en matèria de Joventut”. Així mateix, Muñoz ha demanat l’eliminació de el “vot pregat” per a facilitar en un futur que milers de persones en l’estranger puguen votar sense problemes, evitant qualsevol tipus d’obstacle burocràtic.

El líder de Joves Socialistes ha recordat que més de 12.200 joves han emigrat del País Valencià el 2014. Una xifra preocupant per al jove socialista, que exigeix al Govern d’Alberto Fabra un “pla de tornada” perquè les i els joves valencians “tornen de l’exili econòmic”, o que el PP “abandone les institucions”.

SI VIUS A L’ESTRANGER, INSCRIU-TE PER A VOTAR FENT CLIC >> www.inscribeteparavotar.es