Joves Socialistes segueix debatent el ‘Programa Jove’ de 2015 amb alcaldes socialistes de la Ribera.


  • Destaquen la política de joventut de l’Alcúdia, Sumacàrcer, Albalat de la Ribera, Riola o Monserrat
  • Un 20% de les llistes electorals del PSPV el 2015 ho conformaran joves menors de 30 anys

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va recórrer aquest dissabte les comarques de la Ribera Alta i Baixa, a la província de València, amb motiu de la campanya #SomPoble amb la qual l’organització juvenil busca recopilar polítiques “reals” de joventut impulsades pels ajuntaments socialistes del País Valencià, de cara a configurar un ambiciós “Programa Jove” per a les eleccions autonòmiques i municipals de maig del 2015.

Per al Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, les alcaldies socialistes de l’Alcúdia, Monserrat, Riola, Albalat de la Ribera o Sumacàrcer, són un exemple a seguir a l’hora de posar en marxa polítiques “reals” que donen resposta als problemes dels joves valencians, especialment en un moment de crisi econòmica, amb una Generalitat Valenciana en fallida tècnica que, lamenta Muñoz, “ignora completament la política municipal”.

Així mateix, des de Joves Socialistes van destacar els diferents projectes dirigits cap a joves impulsats pels ajuntaments socialistes de la Ribera, com són l’aprovació de plans locals d’ocupació juvenil, beques formatives i complementàries a l’estudi, aposta pels Consells locals i casals de la Joventut o el foment de l’oci alternatiu, entre altres iniciatives culturals, formatives o de sensibilització.

En aquest sentit, José Muñoz va posar en valor “l‘esforç econòmic i polític” que duen a terme els grups municipals socialistes de la Ribera, que “malgrat les traves del PP”, va assenyalar el jove socialista, són capaços de potenciar l’economia local i oferir oportunitats de futur per a la joventut.

D’altra banda, Muñoz va subratllar el compromís del PSPV d’incloure un 20% de joves menors de 30 anys en els llocs d’eixida de les candidatures socialistes el 2015. Una aposta “valenta i decidida” de Ximo Puig, segons Muñoz, per la regeneració política i renovació dels grups municipals socialistes en el conjunt del País Valencià.