Joves Socialistes debat a la Marina polítiques “reals” de Joventut amb alcaldes socialistes.

  • Destaquen la política de joventut de Pego, l’Alfàs del Pi, Pedreguer, Benidorm, Orxeta o Xàbia
  • Un 20% de les llistes electorals del PSPV en 2015 ho conformaran joves menors de 30 anys

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va recórrer aquest dissabte les comarques de la Marina, a la província d’Alacant, amb motiu de la campanya #SomPoble amb la qual l’organització juvenil duu setmanes recopilant i debatent polítiques “reals” de joventut impulsades pels ajuntaments governats pel PSPV-PSOE, amb l’objectiu de conformar el seu “Programa Jove” per a les eleccions autonòmiques i municipals del 2015.

El Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, va destacar el compromís amb els joves de les alcaldies socialistes de Pego, Xàbia, Orxeta, l’Alfàs del Pi, Benidorm o Pedreguer, per a Muñoz “referents” en polítiques “reals” dirigides cap els joves, davant “l’abandó” del PP, va dir referint-se al nul interès del Consell a frenar el 56% d’atur juvenil, així com la retallada en beques educatives, el “boicot” als Consells de la Joventut, o el “populisme” dels qui plantegen projectes impossibles.

En aquest sentit, des de Joves Socialistes van destacar les diferents iniciatives dirigides cap a joves, dutes a terme pels ajuntaments socialistes de la Marina, com són la posada en marxa de plans locals d’ocupació juvenil, beques formatives i complementàries a l’estudi, aposta pels Consells locals i casals de la Joventut o el foment de l’oci alternatiu, entre altres plans culturals, formatius o de sensibilització.

D’altra banda, Muñoz va subratllar el compromís del PSPV d’incloure un 20% de joves menors de 30 anys en els llocs d’eixida de les candidatures socialistes en 2015. Una aposta “valenta i decidida” de Ximo Puig, assenyalà Muñoz, per la regeneració política i renovació dels grups municipals socialistes en el conjunt del País Valencià.

Finalment, José Muñoz va felicitar a Joves Socialistes de la Marina Alta per la seua recent constitució, i va animar al nou equip del Secretari General, Ricard Sendra, a defensar des de la comarca els drets i interessos dels i les joves que viuen en primera persona la falta d’oportunitats i futur.