Joves Socialistes aplaudeix la política de Joventut dels ajuntaments socialistes de l’Horta Sud.

• Volen “exportar” les iniciatives de Joventut de Quart de Poblet, Mislata o Albal a la resta del País Valencià
• Un 20% de les llistes electorals del PSPV el 2015 ho conformaran joves menors de 30 anys

Amb motiu de la campanya #SomPoble, Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va dur a terme dijous passat, al municipi d’Albal, una trobada amb joves de la comarca de l’Horta Sud, per a debatre i posar en comú polítiques i iniciatives de joventut dutes a terme pels ajuntaments governats pel PSPV de la comarca, com són el propi municipi d’Albal, Quart de Poblet o la ciutat de Mislata.

El Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, va destacar el treball desenvolupat en plena crisi per les alcaldies i regidories socialistes de l’Horta Sud, per a Muñoz “referents” en polítiques actives dirigides als joves i en fomentar-ne la participació, enfront de “l’abandó” del Partit Popular, va dir referint-se a l’absència d’un Pla d’Ocupació específic per a frenar el 56% d’atur juvenil, així com la retallada en beques educatives o el “boicot” als Consells de la Joventut.

D’altra banda, els alcaldes Ramón Marí, Carlos Fernández i Carmen Martínez, van explicar els diferents projectes dirigits cap als joves duts a terme pels ajuntaments socialistes d’Albal, Mislata i Quart de Poblet, respectivament. Plans d’Ocupació Jove, beques formatives, ajudes al transport i a l’estudi, infraestructures esportives, aposta pels Consells locals de la Joventut o el foment de l’oci alternatiu, foren algunes de les idees més destacades.

A més a més, José Muñoz va subratllar el compromís signat pel PSPV amb Joves Socialistes, d’incloure un 20% de joves menors de 30 anys en llocs d’eixida de les candidatures socialistes el 2015. Una aposta “valenta i decidida”, segons Muñoz, per la regeneració política i renovació dels grups municipals socialistes en el conjunt del País Valencià.

Joves Socialistes recorrerà fins a finals d’any les províncies de Castelló, València i Alacant, amb l’objectiu de reunir el major nombre de propostes, projectes i iniciatives “reals” de joventut, dutes a terme pels Ajuntaments governats pel PSPV, de cara a redactar el seu “Programa Jove” per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2015.