Joves Socialistes recorre el Vinalopó per a dissenyar el programa jove de les eleccions del 2015.

• Mantenen trobades amb representants del PSPV de Villena, Pinós, Elda i Petrer per a reunir “propostes reals” de joventut 
• Un 20% dels llistes electorals del PSPV en 2015 estarà conformat per joves menors de 30 anys

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va recórrer aquest dissabte la comarca del Vinalopó, en la província d’Alacant, amb motiu de la campanya #SomPoble amb la qual l’organització juvenil està debatent i arreplegant propostes “reals” de joventut, impulsades pels Ajuntaments governats pel PSPV-PSOE, i que els socialistes inclouran en el seu programa jove per a les eleccions autonòmiques i municipals de maig del 2015.

Segons el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, “mentre els Ajuntaments governats pel Partit Popular retallen en pressupostos per als joves, tanquen els Consells de la Joventut i es dessagnen per l’atur juvenil”, els municipis socialistes realitzen projectes i dediquen recursos per a engegar polítiques actives d’ocupació jove, impulsar espais de participació, zones esportives, ajudes a l’estudi o transport públic.

En aquest sentit, Muñoz va destacar el treball desenvolupat pels regidors villenenses Fulgencio Cerdán i Pablo Juan, els quals van explicar el “contracte jove” que el PSPV-PSOE va presentar el 2011 amb compromisos concrets per als joves de Villena. Així mateix, Pablo Juan, responsable de Joventut en l’Ajuntament, va subratllar la importància de comptar amb “bones idees, pressupost per a poder dur-les a terme i saber escoltar als joves” a l’hora de posar en marxa aquests projectes i iniciatives.

D’altra banda, els joves socialistes van mantenir una trobada amb Silvia Verdú, representant socialista en l’Ajuntament del Pinós, la qual va plantejar diferents propostes socials i educatives en matèria de Joventut, dutes a terme pel grup municipal del PSPV-PSOE del municipi, assenyalant alhora la importància de “mantenir constantment la proximitat” i contacte directe amb la ciutadania, va dir, per poder “corregir errors i animar a la participació”.

A més a més, José Muñoz va subratllar el compromís del PSPV-PSOE d’incloure un 20% de joves menors de 30 anys en les candidatures municipals de maig del 2015. Una aposta decidida de Ximo Puig, en opinó de Muñoz, per la participació i implicació dels joves en el canvi polític del País Valencià, enfront del “paper mullat” que és la política de joventut del PP”, va assenyalar.

Per tancar la jornada, el líder de Joves Socialistes va participar en l’acte de commemoració del centenari de l’agrupació local de Joves Socialistes de Petrer , que va tenir lloc en el Centre Cultural de Petrer i on José Muñoz va felicitar als companys i companyes, per aquests 100 anys de “lluita i compromís contra la desigualtat” dels i les joves de Petrer.