Manifest de Joves Socialistes pel Dia Internacional de l’Orgull LGTB 2014.

 

El 28 de juny es commemoren a tot el món les revoltes de Stonewall al Greenwich Village de Nova York el 1969, esdeveniment del qual es commemora enguany el 45é aniversari, i que va suposar el naixement del moviment d’alliberament gai, lèsbic, transexual i bisexual (LGTB), celebrat i conegut a tot el món com el Dia de l’Orgull LGTB. Una commemoració nascuda de la rebel·lió ciutadana contra la injustícia i la discriminació, i que va donar origen a un moviment pels drets civils i els drets sexuals arreu del món.

Enguany les reivindicacions se centren en el reconeixement internacional dels Drets Humans de les persones LGTB, atès que l’orientació sexual i la identitat de gènere segueixen sent objecte de persecució legal a molts països. Concretament, l’homosexualitat està perseguida a 77 estats, i castigada amb pena de mort a Aràbia Saudita, Iran, Iemen, Mauritània, Sudan, Afganistan, Brunei i alguns estats de Somàlia i Nigèria.

A l’Àfrica, l’integrisme religiós i els prejudicis estan portant a alguns països del continent, com Uganda, a elaborar lleis que institucionalitzen la LGTBfòbia d’Estat, i permeten tot tipus de vexacions cap a les persones LGTB. Ací, a Europa, Rússia viola constantment els drets humans de les persones LGTB, i persegueix fins i tot el seu dret a manifestació davant la passivitat del Consell d’Europa i la Unió Europea. Però, dins de la pròpia Unió Europea, països com Croàcia i Eslovàquia han prohibit constitucionalment la possibilitat que existisquen els matrimonis entre persones del mateix sexe.

Per totes aquestes raons hem d’alçar la mirada cap als nostres països veïns, i alçar la veu pels seus drets i dignitat que és violada constantment per les seues autoritats governamentals.

Els drets LGTB formen part dels drets humans i, com a tals, han de ser protegits.