Joves Socialistes demana la dimissió de l’alcalde de Cullera per negligència en l’incendi del dissabte.

  • L’Ajuntament va ignorar el nivell 3 de preemergència per risc màxim d’incendi, permetent el llançament de focs artificials
  • Denuncien la “deixadesa i indiferència” del PP cap a la protecció del patrimoni natural valencià

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha exigit hui la dimissió de l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, per haver autoritzat el llançament de focs artificials durant les festes patronals que van donar lloc a l’incendi de 3,4 hectàrees de muntanya a la localitat, ignorant l’avís del Consorci Provincial de Bombers i l’expressa prohibició de qualsevol tipus de foc a la zona, després de decretar-se el nivell 3 de preemergència per risc màxim d’incendis.

Joves Socialistes denuncia el que considera un cas de “greu negligència” per part del consistori que dirigeix Sanjuán, i una “fatal descoordinació” per part del Conseller de Governació, Serafín Castellano, per la qual cosa l’organització juvenil els exigeix “explicacions clares a la ciutadania, perquè han comès una enorme irresponsabilitat”. En aquest sentit, els joves socialistes destaquen que “el comportament de l’alcalde de Cullera és impropi d’un governant responsable, perquè la seua acció temerària ha posat en perill a la població i calcinat part del nostre patrimoni natural”.

D’altra banda, els joves socialistes subratllen que “el Conseller de Governació deu comparèixer amb caràcter d’urgència per donar explicacions sobre si va realitzar les corresponents ordres perquè el castell no es disparés o si, en canvi, no ho va fer”. A més a més, lamenten de nou les retallades en prevenció i acció contra incendis per part de la Generalitat que, afirmen, són “la prova de la nul·la sensibilitat del PP cap als nostres espais naturals”.

En últim lloc, Joves Socialistes ha expressat la màxima solidaritat de l’organització juvenil amb el poble de Cullera. Segons expliquen, “la ciutadania no tenim per què acabar pagant les negligències i irresponsabilitats d’uns governants amb molt poca consciència mediambiental. Hem de lamentar-nos per la pèrdua d’una zona d’alt valor paisatgístic i esperem que es destinen tots els recursos possibles per garantir la regeneració”, conclouen.