Joves Socialistes forma als seus militants per “apropar Europa” a la joventut valenciana.

  • Joves de tot el País Valencià debaten a València la “alternativa socialdemòcrata” per a la Unió Europea
  • Preparen la campanya per a “acostar Europa” i mobilitzar a la joventut valenciana en les eleccions al Parlament Europeu

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha dut a terme aquest cap de setmana en el centre ‘Octubre’ de València unes jornades formatives en clau europea, en la qual han assegut les bases del que serà la campanya jove per a les pròximes eleccions europees del 25 de maig, dirigida a “acostar Europa” a la joventut valenciana i explicar l’alternativa socialdemòcrata para “que la política torne a estar per sobre dels mercats”.

Samuel Falomir, candidat en les pròximes eleccions europees, ha reivindicat una Europa “social, lliure i solidària”, enfront de la qual només sap “calmar a mercats”. Falomir ha animat a la joventut valenciana a “moure’s per a canviar Europa”, perquè “els indicadors socials prevalguen més que els econòmics, es combaten el frau i paradisos fiscals, es multiplique per tres la garantia juvenil, hi haja una salari mínim europeu, imposat a transaccions financeres, o la bandera de la UE siga la de la igualtat”.

Per la seua banda, el Secretari General del PSPV a València, Joan Calabuig, ha explicat que Europa ha de seguir sent “far mundial en polítiques de benestar”. A més a més, ha dit que “a qui més li interessa el que passa a Europa és a la gent jove”, ja que el que Europa decideix, té “conseqüències directes en la nostra vida”. Per açò, Calabuig afirma que “un canvi socialista a Europa, obrirà un camí de profunds canvis a la Comunitat Valenciana”.

A més a més, la portaveu socialista d’Assumptes Europeus a Les Corts, María José Salvador, ha explicat com funcionen les institucions de la UE, on ha denunciat que “el PP únicament ha aprofitat Europa com un espai per a generar confrontació, desaprofitant la situació privilegiada que té València per a liderar i reivindicar el diàleg en l’espai Euromediterrani”.

D’altra banda, l’eurodiputat Andrés Perelló creu necessari un “relat socialdemòcrata autèntic, sense por als mercats” que represente a una majoria social, de manera que el missatge arribe “amb claredat” i deixe d’assumir-se l’estabilitat com “el menys dolent”. En aquest sentit, Perelló advoca per “dir el que faríem, en comptes del que no es pot fer”, i defensar els “Estats units d’Europa” on hi haja “més Parlament europeu, menys Consell i una Comissió que tots puguem votar”.