Joves Socialistes reclama una política “ambiciosa i transversal” per previndre el contagi del VIH.

  • Ressalten la importància de l’Educació sexual, la prevenció en la infantesa i la facilitat d’accés al diagnòstic per als joves.
  • Denuncien la retallada en 5 anys de més d’un 70% en les ajudes públiques, falta de suport a les organitzacions civils i relaxació en la lluita contra la discriminació de persones seropositives. 

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha recordat hui, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la lluita contra la SIDA, que “la millor arma per combatre aquesta malaltia és la prevenció i facilitat d’accés a un diagnòstic primerenc”. En aquest sentit, els joves socialistes denuncien la desaparició de la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA i la reducció del pressupost destinat a donar resposta al VIH, així com el “repagament” de fàrmacs, que dificulten el tractament de les persones afectades.

Segons l’organització juvenil, és “fonamental” que joves i adolescents reben una adequada formació en Educació sexual, ja que, assenyalen, “només a través de la informació sobre aquesta malaltia podrem reduir noves infeccions, i transmetre la necessitat d’actuar contra situacions de rebuig, estigma i discriminació de les persones seropositives”. Per açò, des de Joves Socialistes exigeixen la inclusió en el currículum escolar d’un “pla integral d’Educació sexual” que tracte de manera transversal la “desinformació i prejudicis” sobre el VIH.

D’altra banda, Joves Socialistes denuncia la retallada en els últims 5 anys de més d’un 70% del pressupost estatal destinat a les subvencions de les quals, en gran mesura, depenen les organitzacions civils i associacions que treballen en l’àmbit de la prevenció i assistència de persones seropositives. Una situació que, unit a l’absència d’una estratègia per a la resposta al VIH, suposa un augment del risc d’infecció i el retrocés en els drets de les persones les quals viuen amb aquesta malaltia.

Finalment, Joves Socialistes anima a la joventut valenciana a “prendre consciència” i “no banalitzar” els riscos de no mantenir relacions sexuals segures, ja que afirmen que “si la SIDA ja no es veu com una amenaça per a la vida, el benestar personal i el propi futur, no es veu necessitat d’evitar-ho”, precisament quan el 85% de noves infeccions es poden prevenir fent ús del preservatiu.