Joves Socialistes condemna l’homofòbia del Govern rus, còmplice d’assassinats contra persones LGTB.

  • Exigeixen que deroguen la llei contra la propaganda homosexual.
  • Denuncien la indiferència dels governs occidentals.

En els últims dies hem vist com es fa palpable un sentiment homofòbic en alça en països que considerem propers, que haurien de protegir amb les seues lleis el respecte i la igualtat de les seues ciutadanes i ciutadans i, no obstant això,  observem com arremeten amb lleis repressores i violacions dels Drets  Humans.

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) va participar aquest dimarts 3 de  setembre en la concentració ciutadana que des de diverses organitzacions, com FELGTB i el Col·lectiu Lambda, es va convocar a València “davant la recent aprovació de lleis que atempten contra la llibertat d’expressió del col·lectiu LGTB en la Federació Russa, davant la hipocresia del Govern rus i la indiferència dels governs occidentals”, segons constava en la convocatòria.

L’organització juvenil va condemnar així la gestió del Govern rus en matèria d’igualtat. Un govern, assenyalen, que amb la seua indiferència “està sent còmplice d’assassinats, abusos i represàlies contra dones i homes l’únic delicte dels quals és  pretendre estimar en llibertat”.

Per als joves socialistes, la defensa de la Igualtat passa per “lluitar contra tot tipus de discriminació”. És “intolerable”, denuncien, “que un govern que s’anomena democràtic no penalitze de forma immediata qualsevol acte violent”. A més, afirmen que “bona part de la campanya del Govern rus en dubte és enaltir els valors conservadors i imposar l’autoritat moral que li dicta l’església ortodoxa”.

Per açò, des de Joves Socialistes exigeixen que deroguen la llei contra la propaganda homosexual, que sanciona la promoció d’orientacions sexuals no heterosexistes, ja que els preocupa “que un govern pague favors i no lluite per una societat lliure d’homofòbia i amb ciutadans iguals davant la llei”.

Finalment, afirmen estar “al costat de tots els col·lectius LGTB que, com Joves Socialistes, lluiten diàriament per la igualtat de tracte i en contra de la discriminació per qüestió de sexe, raça, religió o orientació sexual”.